Muzikologinja Katja Virant Iršič že vrsto let deluje kot profesorica glasbe na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana (SVŠGL). Po krajšem nastopu Inštrumentalnega sestava dijakov SVŠGL in lutkovni predstavi z glasbo, izvajano v živo, bo v pogovoru z mag. Lidijo Podlesnik Tomášikovo spregovorila o svojem glasbenopedagoškem delu.

Inštrumentalni sestav dijakov SVŠGL je po zasedbi inštrumentov nestandarden in se z vsakim šolskim letom spreminja. Ljubezen do glasbe združuje glasbenike vseh programov SVŠGL (predšolska vzgoja, splošna gimnazija, dramsko – gledališka smer, gledališče in film in sodobni ples). Izvajajo priredbe klasične in ljudske glasbe, nastopajo pa revijah, festivalih, državnih tekmovanjih in drugod.

Izvajalci:
Tina Rovšek – kljunasta flavta
Nina Svetina – prečna flavta
Jernej Jocif – saksofon
Monika Vodlan – violina
Lana Savič – violina
Vesna Nika Trdin – violina
Eva Liza Šobot – violina
Rok Filej – harmonika
Eva Mrak – klavir

Lutkovna predstava je timski projekt dijakov in profesorjev programa predšolske vzgoje SVŠGL. Njena posebna vrednost je vsakokrat v živo izvajana glasba. Dijaki v procesu priprave spoznavajo posamezne stopnje (izdelava lutk, delo s tekstom, priprava glasbe) in po svojih zmožnostih in talentih soustvarjajo končno podobo predstave.

Zaradi omejenega števila sedežev je potrebna prijava na naslov slomuzdru@gmail.com. Srečanje bo v sredo, 4. oktobra ob 12. uri na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana, Kardeljeva ploščad 16, v učilnici 336.

Dogodek bo potekal v sodelovanju s Srednjo vzgojiteljsko šolo in gimnazijo Ljubljana.