V sredo 2.3.2016 Vas ob 14:30 vljudno vabimo v Modro sobo Filozofske fakultete na predavanje kitarista in skladatelja Nejca Kuharja. Predavanje nosi naslov Pristop k sodobni glasbi preko glasbe Nejca Kuharja (sodobna sonatna forma).

Kitarist in skladatelj Nejc Kuhar (1987) je na Dunaju končal magistrski študij kitare pri prof. Alvaru Pierriju in magistrski študij kompozicije pri skladatelju dr. Rainerju Bischofu. Kot kitarist je prejel številne nagrade (prva nagrada na mednarodnih kitarskih tekmovanjih Altheim v Avstriji, Bale/Valle na Hrvaškem, Treviso v Italiji in državnem tekmovanju TEMSIG). Prav tako so bile nagrajene nekatere njegove kompozicije (mednarodnih kompozicijskih tekmovanjih na Kitajskem, v Italiji, ZDA, Turčiji …

Za svoje igranje in kompozicije je prejel številne nagrade prav tako na prva nagrada na mednarodnih kitarskih tekmovanjih Altheim v Avstriji, Bale/Valle na Hrvaškem, Treviso v Italiji, državnem tekmovanju TEMSIG). Prav tako so bile nagrajene njegove kompozicije (mednarodnih kompozicijskih tekmovanjih na Kitajskem, v Italiji, ZDA, Turčiji).

Njegove skladbe so doživele izvedbe v dvoranah, kot so Washington National Gallery of Art, Musikverein in Konzerthaus na Dunaju, Rachmaninov Hall na Moscow Tchaikovsky Konservatoriju, Slovenska Filharmonija, Cankarjev Dom… Od leta 2009 jih izdajata znani založbi Les Productions d’OZ in Berben.

Kot solist ter komorni glasbenik redno koncertira v Sloveniji in tujini, prav tako je reden gost mednarodnih kitarskih festivalov, kot solist, predavatelj ali kot član žirij. Od leta 2013 poučuje kitaro na Frankfurtski glasbeni šoli, od leta 2015 pa tudi na Glasbeni akademiji na Dunaju (Wiener Musikakademie).